20230122_090902


Skab en hverdag med mere glæde, energi og taknemmelighed: 6-minute diary


At træne sig selv i at fokusere mere på de positive ting i nuet og de ting i sin hverdag, som man er taknemmelig for, er bl.a. forbundet med en reduktion af angste eller depressive symptomer, færre selvkritiske tanker og øget trivsel i ens hverdag. En måde hvorpå man kan træne sig selv i at fokusere mere på taknemmelighed og de positive ting i nuet er ved hjælp af en ‘6-minute diary’, hvor man hver dag reflekterer over og besvarer nogle forskellige spørgsmål ca. 3 minutter om morgenen og 3 minutter om aftenen. Derudover kan dette hjælpe med at øge din opmærksomhed på at få gjort nogle gode ting for sig selv hver dag, der giver dig energi og glæde.

For at opnå flest mulige positive effekter ved brug af en ‘6-minute diary’ skal man gerne gør det til en vane at bruge den så ofte som muligt. Det er dog vigtigt, at dette ikke bliver noget, som du føler, at du ’skal’ gøre, men at du i stedet gør det af lyst – og springer over de dage, hvor du ikke har lyst.

Nogle af de spørgsmål der skal reflekteres over og besvares om morgenen:

  • Jeg er taknemmelig for (skriv 3 ting som du er taknemmelig for. Prøv at fokusere på forskellige områder i dit liv fra uge til uge (fx dit helbred, naturen, dine relationer osv.), således du hele tiden ’udfordrer’ dig selv i at finde forskellige ting, som du er taknemmelig for, så det ikke altid bliver de samme ting, som du skriver ned. Det kan desuden både være store og helt små ting:
  • Ting jeg vil gøre i dag for at gøre dagen god (noget der giver dig energi og glæde. Dette kan igen både være store og små ting – fx alt fra at lave en ekstra god morgenmad til sig selv i dag til at gå eller løbe en lang tur mm.)


Nogle af de spørgsmål der skal reflekteres over og besvares om aftenen:

  • Skriv tre gode ting der skete i dag (husk igen dig selv på, at dette både kan være store og små ting. Selv på dine dårlige dage, kan du finde små ting, der har været godt fx at du havde god tid til din kaffe i morges, at der kom et par solstråler osv.):


Jeg har selv en ‘6-minute diary’, som jeg har købt på den tyske Amazon (som var det eneste sted, hvor jeg kunne finde den), men det har fungeret problemfrit ligesom en dansk hjemmeside at købe den der. Jeg har brugt dagbogen i et par år og er rigtig glad for den i min hverdag. Udover de daglige spørgsmål, er der også en side hver uge med spørgsmål ift. ugentlige refleksioner blandt andet gode ting der skete i ugen, hvad har jeg lært, hvad vil jeg fokusere på i næste uge for at gøre den god mm. Derudover er der også månedlige refleksionsspørgsål fx hvilke bekymringer har fyldt mest i denne måned – er det relevant om 5 år eller 5 uger? Hvad står imellem dig og dit ideelle liv/hverdag?

Er du interesseret i at købe en 6-minute diary, således du kan skabe en hverdag med øget trivsel og taknemmelighed?
Så kan du købe en ved hjælp af nedenstående link til den tyske Amazon (som Amazon Associate tjener jeg på kvalificerende køb):

https://www.amazon.de/-/en/6-Minute-Diary-Pure-Follow-Up-Version/dp/B08428FRY9/ref=sr_1_3?crid=2MKT1HWYL8LR2&keywords=6-minte%252Bdiary%252Benglish&qid=1693677998&sprefix=6-minte%252Bdiary%252Benglish%252Caps%252C128&sr=8-3&th=1&_encoding=UTF8&tag=psykologiihve-21&linkCode=ur2&linkId=f576dbe1c509216c6b7606607192c6da&camp=1638&creative=6742

 

Hvis du kunne tænke dig at få en gratis uforpligtende online forsamtale ved mig? Så kan du kontakt mig på: katrine.valuebasedliving@gmail.com Eller selv booke en forsamtale den dag og tidspunkt, der passer dig, via mit bookingsystem under menupunktet ‘kontakt’.

Læs mere om min erfaring og kvalifikationer som psykolog her