Terapiforløb

Hvordan foregår et terapiforløb hos mig?

  • Individuel terapisession

Mine terapisessioner foregår online over Google Meet, der er krypteret. Måden hvorpå det helt konkret kommer til at foregå på er, at jeg sender en kalenderinvitation eller en mail med et link, som du blot skal trykke på for at deltage i terapisessionen fra en computer. Deltager du fra en smartphone, skal du først hente Google Meet i din appstore eller fra Google Play.

Første gang vi snakker sammen vil være en forsamtale, hvor vi lærer hinanden at kende og sammen laver en behandlingsplan over, hvad du gerne vil arbejde med (dine problematikker) i terapiforløbet. Hver terapisession er ca. 50 minutter. Varigheden af dit forløb afhænger af dine behov, problemtyper samt af omfanget heraf. I starten af forløbet vil der ofte være behov for korte tidsinterval mellem sessionerne fx 1 session hver uge eller hyppigere, mens der senere i forløbet kan gå flere uger eller måske en måned mellem sessionerne, alt efter hvad du har behov for. Jeg er meget fleksibel i forhold til tidspunktet for at have terapisessioner. Tidspunktet afhænger derfor primært af, hvornår det passer ind i dit liv. Du har derfor mulighed for at booke en terapisession både om formiddagen, eftermiddagen eller om aftenen på hverdage samt i weekenden.

I et terapiforløb hos mig vil jeg møde dig på en empatisk, nærværende og ikke-dømmende måde. Jeg går desuden meget op i at skabe en tryg atmosfære, hvor du føler dig tryg i at udfolde dine problematikker. Jeg motiveres af at kunne se og mærke, at jeg er medvirkende til at skabe en positiv forandring for andre, der hjælper dem med at komme tættere på at leve i overensstemmelse med deres værdier.

  • Gruppeterapi (angst)

Jeg tilbyder gruppeterapi for klienter, der døjer med angst (hvilken som helst angst, der påvirker din hverdag negativt). Angstgruppen består udover mig af 3-5 deltagere, der alle døjer med angst. Jeg har tidligere erfaring som gruppeleder for en angstgruppe i Angstforeningen, hvor jeg i høj grad kunne se, hvor gavnligt det kan være at gå i gruppeterapi med andre, der døjer med lignende eller måske helt samme problematikker. I den individuelle terapi arbejdes der udelukkende med dig og dine problematikker, hvilket kan være vigtigt for at lære at håndtere sin angst, således den fylder mindre i ens hverdag. I gruppeterapien arbejdes der ikke i samme grad med dine individuelle problematikker, men du får tilgengæld mulighed for at spejle dig i andre, der døjer med nogle af de samme problematikker som dig. Og netop denne spejling kan være vigtig blandt andet ift. ikke at føle sig alene med sin angstproblematik og desuden kan du få indsigt i, hvad der virker for andre ift. at håndtere deres angst. 

Samtalerne foregår ligesom de individuelle terapisessioner gennem Google Meet og varer 1,5 time ved 3 deltagere og ved 4-5 deltagere varer samtalerne 2 timer. Under samtalerne vil jeg strukturere talerunder, således alle føler sig set og hørt. Derudover vil jeg også til hver gang bringe nogle forskellige emner, øvelser og/eller oplæg om angst i spil, som vi i fællesskab kan snakke om. Hvis du ønsker at starte i gruppeterapi, vil jeg anbefale, at du sideløbende også har individuelle terapisessioner ved mig, men dette er ikke et krav for at deltage i gruppeterapi.

Hvis du er interesseret i at skrive dig på en venteliste til gruppeterapi eller har nogle spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte mig.